BMWForum.nl zoekt Moderators om het forum te onderhouden, als je jezelf kan vinden in het onderstaande, neem dan contact op via deze link.

  • Enige kennis van phpbb is gewenst, maar niet noodzakelijk.
  • Minimaal 6 maanden geregistreerd zijn, of een zodanige activiteit met posten hebben.
  • Geregeld op het forum te vinden zijn.
  • Goed moderator werk verrichten, veranderen, doorverwijzen of verwijderen van forum berichten die niet toegestaan zijn.

Onze Goodyear EfficientGrip Performance test

Alles wat niet met bmw te maken heeft kan je hier posten.

Moderator: Moderator Team

Post Reply

Topic Author
rezulteo
1e Versnelling
Posts: 50
Joined: 07 Jan 2013 17:53
Contact:

Onze Goodyear EfficientGrip Performance test

Post by rezulteo »

Enkele weken geleden hebben wij de nieuwste autoband uit de EfficientGrip reeks van Goodyear getest: de EfficientGrip Performance.

Technisch
Voor de ontwikkeling van deze nieuwe autoband heeft Goodyear zich gericht op veiligheid en duurzaamheid. Vandaar dat de band goede noteringen (een BA in meerdere dimensies) op het bandenlabel heeft gekregen. Enkele technische highlights:
- De WearControl technologie belooft een gelijkmatige en homogene slijtage van de band en zorgt voor stabiele prestaties en een positieve lage rolweerstand tijdens de levensduur van de band.
- De ActiveBraking technologie wordt gekenmerkt door de rubberblokken in 3D die het contactoppervlak tijdens remmen verhogen.

Onze test op het circuit

> Eerste test: heeft de EfficientGrip zijn A verdiend?
Goodyear had ons uitgenodigd om hun nieuwe band op de testbaan van Mireval (Frankrijk) op nat en droog wegdek te testen. Dit met de A (of een B, afhankelijk van de dimensie) notering voor remmen op nat wegdek op het bandenlabel in ons achterhoofd. Met een VW Golf VII hebben wij deze prestatie getest. Eerste constatering: de EfficientGrip Performance biedt inderdaad een goede grip op nat wegdek. De autoband bleek veilig en bood een uitstekende grip balans met de wielstellen. Vanuit een zuiver subjectief oogpunt genieten we van een evenwichtig gedrag, geen onder- of oversturing.
TÜV SÜD, de onafhankelijke Duitse organisatie, heeft in een test tijdens een complete ronde op de natte baan van Mireval laten zien dat de EfficientGrip Performance 2,5 seconde sneller is dan de gemiddelde concurrent.

> Tweede test: een goede zomerband?
We veranderen van voertuig en klimmen aan boord van een Mercedes Klasse A 200 156 CV. Het technische circuit (veel bochten) van Mireval leent zich uitstekend om de band hard te laten werken. Conclusie: de EfficientGrip Performance is precies, reactief en geeft een volledig veilig gevoel.

Kleine bonus Bekijk onze video gemaakt aan boord. Dan kunt u zelf de precisie beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw reactie :)
Alle banden voor BMW en actualiteiten over banden op http://www.rezulteo-banden.nl Volg ons ook op Twitter @rezulteo_banden en op Facebook
Post Reply

Return to “Off-Topic”